<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

Paus in het ziekenhuis vanwege luchtweginfectie

Cindy Wooden - CNS 29 maart 2023
image
Media verzamelen zich voor het het Gemelli-ziekenhuis in Rome nadat bekend werd dat de paus daar opgenomen was vanwege ademhalingsklachten en pijn op de borst. Foto: OSV News - Guglielmo Mangiapane, Reuters

Omdat hij moeite had met ademhalen, is paus Franciscus op woensdag 29 maart naar het Gemelli-ziekenhuis in Rome gebracht. Daar werd een infectie van de luchtwegen vastgesteld die enkele dagen in het ziekenhuis zal worden behandeld, aldus de persdienst van het Vaticaan.

De afgelopen dagen klaagde paus Franciscus over ademhalingsmoeilijkheden en vanmiddag ging hij naar de polikliniek voor enkele medische tests, aldus de verklaring.

‘Dank voor de nabijheid en gebeden’

Het resultaat hiervan toonde een infectie van de luchtwegen aan – een COVID-infectie werd uitgesloten – die “enkele dagen van passende medische behandeling in het ziekenhuis zal vereisen”.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

“Paus Franciscus is geraakt door de vele berichten die hij heeft ontvangen en spreekt zijn dankbaarheid uit voor de nabijheid en het gebed”, aldus de persdienst.

Pijn op de borst

Ongeveer zes uur eerder was de officiële mededeling naar buiten gebracht dat de paus in het ziekenhuis was voor “eerder geplande tests”. Hiervoor zou de paus een paar dagen in het ziekenhuis worden opgenomen, waardoor de audiënties met de paus die voor 30 en 31 maart waren gepland, waren geannuleerd.

Verschillende Italiaanse media en de Rome-correspondent van de Argentijnse krant La Nacion meldden echter dat paus Franciscus per ambulance naar Gemelli is gebracht. La Nacion zei dat “een bron dichtbij” de paus de krant vertelde dat de paus na zijn wekelijkse algemene audiëntie die ochtend pijn op de borst begon te voelen en het advies kreeg om onmiddellijk naar het ziekenhuis te gaan.

Gezond voor zijn leeftijd

In een interview eind januari met persbureau AP had paus Franciscus gezegd dat de aandoening in zijn darmwand waarvoor hij in 2021 geopereerd was “terug was gekomen”. Maar hij hield vol dat hij in goede gezondheid verkeerde voor zijn leeftijd – de paus is 86.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.