<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Godsdienstvrijheid

Paus vraagt gebed voor martelaren van deze tijd

KN Redactie 28 februari 2024
image
Paus Franciscus zegent Janada Marcus na een algemene audiëntie in 2023. De vrouw werd ontvoerd door terreurgroep Boko Haram, die het onder meer op christenen heeft gemunt. Foto: OSV - Vatican Media

Paus Franciscus vraagt voor de komende maand om speciaal te bidden voor de martelaren die omwille van hun geloof worden vervolgd of vermoord.

In de nieuwste aflevering van The Pope Video maakte de paus zijn gebedsintentie voor maart bekend. De “martelaren, getuigen van Christus, doordrenken de Kerk met hun moed een missionaire ijver”, aldus Franciscus.

Schrijnend verhaal

De paus deelde het verhaal van een weduwnaar die hij tijdens een bezoek aan het vluchtelingenkamp in Lesbos ontmoette. De man, een moslim, vertelde het schrijnende verhaal van hoe zijn vrouw, die christen was, door terroristen werd gevraagd om een kruisbeeld op de grond te gooien.

“Ze deed dit niet. Toen sneden ze haar keel voor mijn ogen door”, vertelde de man aan de paus. Volgens Franciscus koesterde de man geen wrok tegen de daders, maar was hij “gefocust op het voorbeeld van liefde van zijn vrouw. Een liefde voor Christus die haar ertoe bracht trouw te zijn tot op het punt van de dood”.

Overal ter wereld

Volgens de paus zijn de moed en het getuigenis van de martelaren “een zegen voor iedereen”.

Paus Franciscus nodigt daarom alle gelovigen uit om te bidden voor alle mensen die hun leven riskeren voor het evangelie, overal ter wereld.

https://www.kn.nl/nieuwsbrief/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.