fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Inspiratie

God was inspiratiebron voor Incredibles 2-ontwerper

KN Redactie 8 november 2018
image

De Amerikaanse Philip Metschan werkte mee aan de creatie van de Pixar-film Incredibles 2. “God en het geloof zijn een inspiratiebron voor mijn werk”, vertelt de visueel ontwerper van de digitale animatiefilm.

De katholieke Metschan vertelt in gesprek met CNA dat hij inspiratie haalt uit de echte wereld, en deze filtert door zijn eigen ervaringen.

“Ik ben iemand die ervan houdt om zich in de natuur te begeven en de wereld te verkennen. Het is voor mij niet mogelijk om de schepping los te zien van de Schepper. In zekere zin gebruik ik God als inspiratiebron, wanneer ik een echte omgeving in de wereld als inspiratie voor mijn werk neem”, legt Metschan uit.

De ontwerper hield zich vooral bezig met de creatie van de achtergronden van de animatiefilm.

Universele thema’s

Volgens Metschan belichten veel Pixar-animaties universele thema’s als gezin en vriendschap. “Hoewel wij hiervoor fantasiefiguren gebruiken, zijn universele emoties zeer gemeenschappelijk”, vertelt de ontwerper.

De verhalen staan los van religie, maar eenieder kan vanuit zijn of haar geloofsovertuiging iets uit de film meenemen ter inspiratie, meent Metschan.

Superhelden

Incredibles 2 (2018) vertelt het verhaal van superheldenfamilie Incredibles, die bestaat uit vader Bob Parr, moeder Helen, puberkinderen Violet en Dash en baby Jack-Jack.

De 3D-digitale animatiefilm werd geproduceerd door Pixar Animation Studios en Walt Disney. De film is het vervolg op The Incredibles uit 2004. (CNA)