<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
In beeld

Surreële Sint-Pieter: zo ontsmet je een van de grootste kerken ter wereld

Peter Doorakkers 18 mei 2020
image
Een van de Vaticaanse medewerkers die vrijdag de Sint-Pieter een grondige schoonmaakbeurt gaven. Foto: CNS Photo - Yara Nardi, Reuters

Het is een ietwat surreëel beeld: van top tot teen in beschermende kleding gehuld, maakten Vaticaanse medewerkers vrijdag de Sint-Pieter schoon. Zij bereidden ’s werelds bekendste basiliek voor op de hervatting van de publiek toegankelijke Missen.

In heel Italië en in Vaticaanstad kunnen mensen met ingang van vandaag namelijk weer naar de Mis. Ook kan er weer gebiecht worden.

De versoepeling van de anti-coronamaatregelen vloeit voort uit een overeenkomst die de Italiaanse bisschoppenconferentie sloot met de regering.

Strikte voorwaarden

Aan het vieren van de beide sacramenten zijn overigens wel strikte voorwaarden gesteld om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Een ervan is dat zowel de kerk als de objecten erin voor en na elke viering grondig moeten worden schoongemaakt. Daaraan gaven deze Vaticaanse medewerkers vrijdag in de Sint-Pieter gehoor:

Grote schoonmaak in de Sint-Pieter (klik op de pijltjes voor meer beeld). | Foto's: CNS Photo - Yara Nardi, Reuters en Vatican Media

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.