<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Jong

Oostenrijkse scholieren ontvangen via WhatsApp zegen voor eindexamens

Emma Koevoets 17 april 2024
image
Oostenrijkse scholieren kunnen via WhatsApp een zegen krijgen voor hun eindexamens. Foto: Anton - Pexels

De katholieke en evangelische kerken in Oostenrijk lanceren samen een online campagne voor de eindexamenkandidaten. Het doel is om de scholieren aan te moedigen en te steunen tijdens hun ‘Matura-examens’ die tussen 2 en 16 mei worden afgenomen.

Met naar schatting 40.000 middelbare scholieren die hun Matura-examen afleggen, zijn deze nationale tests van vitaal belang voor de toekomst van elke individuele scholier. Ze bepalen immers niet alleen de toegang tot hoger onderwijs, maar vormen ook een mijlpaal in hun studietraject.

De campagne, genaamd ‘Wees gezegend op je examendag’, biedt een innovatieve benadering van steun voor de kandidaten. Via de website beblessed.at kunnen scholieren een kaarsje laten branden en zich inschrijven voor het ontvangen van een persoonlijke videozegen via WhatsApp op de dag van hun examen.

Prominente figuren

Wat deze zegeningen bijzonder maakt, is niet alleen de digitale aard ervan, maar ook de prominente figuren die ze uitspreken. Onder hen bevinden zich de Oostenrijkse kardinaal Christoph Schönborn, Caritas-voorzitter Nora Tödtling-Musenbichler, de Weense kathedraalpriester Toni Faber, bisschop Benno Elbs en protestantse predikant Julia Schnizlein.

https://www.kn.nl/nieuwsbrief/

De steun strekt zich ook uit tot de fysieke wereld, aangezien afstudeerkaarsen daadwerkelijk worden aangestoken op symbolische locaties zoals de Weense Stephansdom en de Lutherse stadskerk.

Opmerkelijke samenwerking

Deze campagne is een opmerkelijke samenwerking tussen verschillende religieuze instanties om solidariteit en steun te bieden aan de jonge generatie die voor een belangrijke overgang staat in hun leven en onderwijsloopbaan.

Terwijl de scholieren zich voorbereiden op de eindexamens, bieden deze gebaren steun en benadrukken ze ook het belang van gemeenschap en solidariteit in tijden van druk en onzekerheid.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.