fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Midden-Oosten

Paus doneert aan Libanon

Catholic News Service 11 augustus 2020
image
Een man loopt langs gebouwen die bij de zware explosie vorige week in Beiroet zwaar beschadigd raakten. Foto: CNS Photo – Aziz Taher, Reuters

Paus Franciscus heeft 250.000 euro overgemaakt aan de katholieke Kerk en katholieke hulporganisaties in Libanon voor noodhulp na de zware explosie vorige week in Beiroet.

“Een eerste donatie”. Zo noemde het Vaticaanse dicasterie voor de bevordering van de integrale menselijke ontwikkeling de som die Franciscus overmaakte.

Teken van nabijheid

Het bedrag werd via de Vaticaans nuntius in Beiroet verzonden, “om de nood van de Libanese Kerk te verlichten in deze momenten van moeilijkheden en lijden”.

“Deze donatie is bedoeld als een teken van de aandacht en nabijheid van Zijne Heiligheid bij de getroffen bevolking en van zijn vaderlijke nabijheid bij de mensen die in serieuze moeilijkheden verkeren”, aldus de verklaring van het dicasterie.

Wereldwijd katholieke hulp

In de verklaring stond ook dat Caritas Libanon, Caritas Internationalis en andere katholieke hulporganisaties wereldwijd onmiddellijk acties opstartten om medische hulp, onderdak, voedsel en andere basisbenodigdheden te kunnen verlenen. In Nederland zamelt onder meer Kerk in Nood geld in voor Beiroet.

Volgens internationale media ligt het aantal dodelijke slachtoffers van de zware explosie vorige week inmiddels boven de tweehonderd. Meer dan vijfduizend mensen raakten gewond. Talloze huizen, kerken, kloosters en andere gebouwen werden vernield.

Libanese katholieken hebben gelovigen wereldwijd naast steun ook om gebed gevraagd.