<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
De kist werd woensdag overgebracht naar de Utrechtse Catharinakathedraal, waar het publiek gisteren afscheid kon nemen van kardinaal Simonis. Foto: Ramon Mangold
In beeld

In beeld: afscheid kardinaal Simonis

KN Redactie 10 september 2020

Vanochtend om 11 uur is de uitvaartmis voor kardinaal Simonis in de Utrechtse Sint-Catharinakathedraal. Gisteren kon het publiek daar al afscheid van hem nemen.

Het lichaam van de vorige week woensdag overleden kardinaal werd woensdag overgebracht naar de kathedraal.

Gebedsmoment

Daar was een kort gebedsmoment met kardinaal Wim Eijk, Simonis’ opvolger als aartsbisschop van Utrecht, en zijn twee hulpbisschoppen Woorts en Hoogenboom.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Daarna was het publiek welkom om afscheid te nemen bij de kist met daarop Simonis’ bisschopsmijter. Naast de kist lagen op een tafel zijn rode kardinaalsbonnet en koninklijke onderscheidingen uitgesteld, waaronder die van Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje Nassau.

Uitvaartmis online te volgen

Vanwege de coronamaatregelen is bij de uitvaartmis vandaag slechts een beperkt aantal genodigden aanwezig. De plechtigheid wordt live uitgezonden door KRO-NCRV op NPO 2 en is vanaf 11.00 uur online te volgen.

Beeldreportage

Fotograaf Ramon Mangold was woensdag aanwezig en maakte deze reportage (klik op de pijltjes voor meer foto’s):

Aanbieding: bestel het KN-bewaarnummer over kardinaal Simonis voor € 3,-

Katholiek Nieuwsblad staat deze week uitgebreid stil bij het overlijden van kardinaal Simonis. Met nog meer prachtige foto’s van Ramon Mangold, reacties uit binnen- en buitenland, zijn levensverhaal en meer.

Een editie om te bewaren of anderen cadeau te doen.

Bestel dit bijzondere nummer voor slechts € 3,- via onze webwinkel. Gebruik hiervoor bij het afrekenen de kortingscode: simonis

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.