fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Bisschoppen: ‘Paus in november naar Schotland voor klimaattop’

KN Redactie 13 juli 2021
image
Foto: CNS Photo - Paul Haring

Paus Franciscus zal Schotland in november kort bezoeken, meldt de plaatselijke bisschoppenconferentie. Hij zal er deelnemen aan de VN-klimaattop COP26 in Glasgow. Het Vaticaan heeft het bezoek van de paus nog niet officieel bevestigd.

“De paus zal zeer kort in Schotland zijn”, meldden de Schotse bisschoppen maandag. Het grootste deel van zijn verblijf staat in het kader van de deelname aan de klimaattop COP26. Die conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering zal tussen 1 en 12 november plaatsvinden.

Hoewel volgens de bisschoppen “vele pastorale, oecumenisch en interreligieuze ontmoetingen wenselijk zouden” zijn, is het omwille van tijdsdruk niet mogelijk om een dergelijk programma te organiseren.

Moreel gezag

Tijdens zijn bezoek aan het Vaticaan in mei, zinspeelde de Amerikaanse speciaal klimaatgezant John Kerry erop dat de paus de intentie had om deel te nemen aan de klimaatconferentie.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Kerry zei ook dat het morele gezag en de leer van paus Franciscus over klimaat en armoede veel mensen kunnen motiveren hun steentje bij te dragen.

Wereldleiders

Op 1 en 2 november, de opening van de klimaattop, zullen verschillende wereldleiders aanwezig zijn. Het Vaticaan had vorige maand al te kennen gegeven plannen te hebben om zich aan te sluiten bij de top.

Op 4 oktober vindt een evenement plaats genaamd ‘Faith and Science: Toward COP26’. Het is georganiseerd door de Britse en Italiaanse ambassades bij de Heilige Stoel.

https://www.kn.nl/abonnementen/