fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Hulpmiddelen uitgebracht om Goede Week en Pasen thuis te vieren

Sanne Gerrits 6 april 2020
image
Foto: CNS photo/Katie Rutter

De Katholieke Bijbelstichting (KBS) en het bisdom Roermond komen met digitale ondersteuning om de Goede Week en Pasen thuis te vieren. 

Vanaf Palmzondag 5 april publiceert de KBS een digitaal document op de website rkbijbel.nl met daarin de lezingen van die zondag, gebeden en het gebed voor de geestelijke communie.

Nieuwe actualiteit

“Een mens leeft niet van brood alleen”, citeert de Bijbelstichting uit de Schrift. Zolang deelname aan een publieke eredienst in verband met het coronavirus nagenoeg onmogelijk is, en er geen heilige communie uitgereikt kan worden, krijgen deze woorden een nieuwe actualiteit, zo schrijven zij.

Voor de zondagen wil de KBS daarom door middel van een digitale handreiking voorzien in de geestelijke honger en de gemeenschapsband versterken.

Handreiking meevieren zondag

De handreiking is bestemd voor allen die thuis willen bidden en meevieren met de liturgie van de kerk. Het verschijnt in de vorm van een digitaal document (in pdf-formaat) dat gemakkelijk via een scherm gedeeld kan worden. Het bestaat uit de lezingen van die zondag, een korte overweging en enkele gebeden.

Oproep paus aan bisschoppen

Bisdom Utrecht en Haarlem-Amsterdam hebben dit initiatief al gepromoot. Mogelijk geven zij hiermee een antwoord op de oproep van de paus aan bisschoppen om hun gelovigen te voorzien van hulpmiddelen om de Goede Week en Pasen thuis goed te kunnen vieren.

Ondersteuning Goede Week

Bisdom Roermond komt ook met eigen ondersteuning voor Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen. Voor deze dagen heeft de Roermondse Dienst Liturgie en Kerkmuziek enkele gebeden verzameld, die iedereen thuis of elders persoonlijk kan bidden. Voor elke dag is één A4-tje met teksten beschikbaar.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.