fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Rotterdamse bisschop krijgt telefoontje van de koning

Selinde van Dijk-Kroesbergen 9 april 2020
image
Koning Willem-Alexander Foto: Rijksvoorlichtingsdienst - Martijn Beekman

Bisschop Hans van den Hende is woensdag gebeld door koning Willem-Alexander. De Rotterdamse bisschop mocht als voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie woorden van belangstelling en betrokkenheid van de koning in ontvangst nemen, meldt het bisdom Rotterdam op zijn website.

De bisschop vertelde de koning dat de Kerk fungeert als een “netwerk van liefde”, dat ondanks de anderhalve meter afstand die we moeten houden, nog altijd onderling verbonden is.

Gebed voor de noden van anderen

Meer dan ooit wordt er gebeden voor de noden van anderen, zo legde hij de koning uit: voor alle slachtoffers van het coronavirus en hun verzorgers; voor mensen die de samenleving dienen in de zorg en in het onderwijs; en ook voor wie getroffen wordt door de economische gevolgen van de pandemie.

Ook vertelde Van den Hende over de talrijke pastorale en diaconale initiatieven van de Kerk in heel Nederland.

‘Niet van elkaar vervreemden’

“De wereld waarin wij leven is ons gemeenschappelijk huis”, aldus de bisschop. “Juist ten tijde van het coronavirus kan ons dat inspireren en helpen om als burgers samen op te trekken en niet van elkaar te vervreemden. In die zin mag een lock-down nooit het hart van de mens betreffen.”

Meer telefoontjes koning

De koning belde woensdag ook met de voorzitter van het Centraal Joods Overleg (CJO). Hij wenste de joden een goed Pesach, de herdenking van de uittocht uit Egypte.

Eerder belde de koning al met de scriba van de PKN, de grootste protestantse Kerk van ons land, waar hij zelf lid van is.