fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

Bisschop Smeets deze week naar Lourdes

KN Redactie 6 september 2021
image
Mgr. Harrie Smeets tijdens een vesperviering in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond, op 3 september. Foto: Bisdom Roermond

Als de omstandigheden het toelaten, brengt bisschop Harrie Smeets deze week een kort bezoek aan Lourdes. De ernstig zieke Smeets wordt daarbij vergezeld door een aantal familieleden en goede vrienden.

De reis van 9 tot 13 september vindt plaats onder medische begeleiding, meldt het bisdom Roermond. Het gezelschap zal met een speciale rolstoelbus naar de Zuid-Franse bedevaartsplaats reizen.

Op zondag zal de bisschop van Roermond aanwezig zijn bij een speciale Eucharistieviering bij gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de bedevaartorganisatie die nu bekend is onder naam Huis voor de Pelgrim

“Het geloof is gebleven. Dat is geen verdienste, maar een genade. Ik ga de toekomst tegemoet met wat op me afkomt”
- Mgr. Harrie Smeets in De Limburger

Vrede met de ziekte

Afgelopen weekend publiceerde onder meer De Limburger een interview met de zieke bisschop, waarin hij openharig vertelde over zijn ziekte. Smeets zegt daarin vrede te hebben met zijn ziekte en ook niet te twijfelen aan Gods plan.

“Wij willen het vaak maar al te graag voor Hem invullen, hoe het allemaal moet gebeuren”, zegt Smeets in De Limburger. “Maar vergeten we dan niet dat Hij misschien zelf ook wel een idee heeft?”

https://www.kn.nl/abonnementen/

‘Een genade’

De bisschop zegt zich ook gesteund te voelen door het geloof. “Het geloof is gebleven. Dat is geen verdienste, maar een genade. Ik ga de toekomst tegemoet met wat op me afkomt.”

De gezondheidssituatie van Smeets blijft ernstig. De bisschop, die aan een hersentumor lijdt, kan door verlammingsverschijnselen nauwelijks meer lopen. Eind augustus keerde hij terug naar zijn aangepaste ambtswoning, nadat hij drie maanden in een verpleeghuis verbleef.

Op 12 september is om 9.45 uur een interview met mgr. Smeets te zien op NPO2. Aansluitend is om 10.00 uur op dezelfde zender de Eucharistieviering vanuit Lourdes te zien.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1