<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

Bisschoppen publiceren nieuwe videoreeks als voorbereiding op Jubeljaar

Francesco Paloni 26 maart 2024
image
In de eerste aflevering vertelt bisschop Ron van den Hout (Groningen-Leeuwarden) over de Veertigdagentijd. Foto: video still kartholiekleven.nl

In de komende maanden verschijnt een nieuwe videoreeks van de Nederlandse bisschoppen. Daarin gaan zij in gesprek over het thema hoop, dat aansluit bij het Jubeljaar in 2025, dat ‘Pelgrims van hoop’ als motto heeft.

Paus Franciscus kondigde het jaar 2025 als een jubeljaar, of heilig jaar. De bisschoppen willen hier aandacht aan geven door middel van een videoreeks die te zien zal zijn op katholiekleven.nl.

Betekenis Hoogfeesten

Daarin gaan zij aan de hand van de kerkelijke (hoog)feesten in gesprek over de hoop en de betekenis van deze feesten voor gelovigen.

Het is gebruikelijk om een voorbereidingsjaar te houden voorafgaand aan een jubeljaar, meldt de Kerkprovincie.

Kaars aansteken

Elke bisschop steekt daarom aan het begin van de video een speciale kaars aan en spreekt hierbij een gebedsintentie uit. Op de kaars is het logo van het jubeljaar afgebeeld.

In de eerste aflevering vertelt bisschop Ron van den Hout (Groningen-Leeuwarden) over de Veertigdagentijd.

Instellen op het feest

“Ik denk dat het heel belangrijk is om deze periode aandacht te geven. Je bereidt je voor. Ook dat is een vorm van vieren, zoals je ook een feest voorbereidt. In praktische zin en ook geestelijk. Je moet je instellen op het feest dat je viert.”

https://www.kn.nl/nieuwsbrief/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.