<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Kerk Valkenburg staat opnieuw blank na regenval

Anton de Wit 23 juni 2023
image
Vrijwilligers in de Nicolaas- en Barbarakerk in Valkenburg maken de vloeren schoon na de hevige stortbuien van 22 juni. Foto: Instagram - Bisdom Roermond

Even moeten parochianen in Valkenburg met schrik hebben teruggedacht aan juli 2021: het kerkje dat toen overstroomde, stond na de hevige regenval gisteren in Limburg opnieuw blank.

Het bleek, zo berichtte het bisdom Roermond, gelukkig “minder ernstig dan twee jaar geleden”. Toen haalde de Nicolaas- en Barbarakerk in Valkenburg het nieuws nadat het waterpeil er na dagen van aanhoudende regen 1.30 meter hoog stond.

“Het kwam echt door de vloeren omhoog”, vertelde een parochiaan toen aan KN. “Het grondwater duwde de tegels op en het water spoot gewoon omhoog.”

Dweilen

Zandzakken waren ditmaal niet nodig. Op Instagram toont het bisdom Roermond vrijwilligers die met dweilen in de weer zijn om het water uit de kerk te krijgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bisdom Roermond (@bisdomroermond)

In Zuid-Limburg viel donderdagmiddag en -avond tot 77 millimeter regen, zo meldt de regionale omroep 1Limburg. Diverse straten stonden blank en het verkeer ondervond veel hinder van het weer. De brandweer had vier actiecentra ingericht, in Maastricht, Gulpen, Heerlen en Sittard.

‘Extra alertheid’

Inmiddels is de regenval voorbij en lijkt het overstromingsgevaar geweken. De waterstand en -afvoer in de Maas is volgens Rijkswaterstaat “niet alarmerend, maar vraagt wel om extra alertheid”.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.