<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Regenpijpen Sint-Gertrudiskerk ontvreemd door koperdieven: ‘Vergt heel wat lef’

Emma Koevoets 22 februari 2024
image
De Sint-Gertrudiskerk in Zandvliet. Foto: Michiel Verbeek - Wikimedia Commons

Afgelopen weekend sloegen brutale koperdieven toe bij de Sint-Gertrudiskerk in Zandvliet, boven Antwerpen. Volgens Gert van Herck, voorzitter van de kerkfabriek van de Sint-Gertrudiskerk, zijn verschillende regenafvoerpijpen buitgemaakt.

“We zijn op zoek naar mogelijke getuigen of mensen die iets abnormaals hebben vastgesteld”, deelde Van Herck mee aan Gazet van Antwerpen.

“Het weghalen van die regenpijpen vergt wel wat lef. De kerk staat hoger dan de rest van de omgeving en in de buurt zijn enkele cafés. De dieven zijn aan de haal gegaan met verschillende regenpijpen. Het gaat dus om heel wat meters koper.”

Zeldzaam incident

Van Herck benadrukte dat dit een zeldzaam incident is tijdens zijn twaalfjarige ambtstermijn als voorzitter van de kerkfabriek. “Uiteraard gaan we klacht neerleggen bij de politie. Ik weet niet of er in de buurt van de kerk camera’s hangen. Moest dat zo zijn, kunnen die beelden belangrijke informatie opleveren.”

Het incident heeft niet alleen financiële gevolgen, maar ook emotionele en historische waarde, gezien de eeuwenoude status van de Sint-Gertrudiskerk. De koperdieven hebben ook een stuk erfgoed van de gemeenschap aangetast.

Oproep aan getuigen

De lokale autoriteiten en bewoners worden opgeroepen om samen te werken en informatie te verstrekken die kan leiden tot de identificatie en arrestatie van de daders.

Indien u informatie heeft over deze koperdiefstal, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie of met Gert van Herck via gertvanherck@hotmail.com.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.