<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

Beroemde acteur wordt katholiek, overweegt ook diaken te worden

Joe Bukuras - CNA 5 januari 2024
image
Shia LaBeouf als Padre Pio in de gelijknamige film. Tijdens de opnames van die film raakte de agnost LaBeouf geïnteresseerd in het katholieke geloof. Foto: OSV News - Gravitas Ventures

Hollywoodster Shia LaBeouf is officieel toegetreden tot de katholieke Kerk. Zondagavond kreeg hij het sacrament van het vormsel toegediend door bisschop Robert Barron van Winona-Rochester, Minnesota.

LaBeoufs vormselvader (iemand die een vormeling begeleidt, red.), kapucijner broeder Alexander Rodriguez, vertelde persbureau CNA dat de acteur “ergens in de toekomst” ook diaken wil worden.

Titelrol

Rodriguez zei dat LaBeouf het idee van het diaconaat begon te overwegen tijdens zijn recente film Padre Pio. In die film speelde LaBeouf de titelrol van de heilige Pio van Pietrelcina. Rodriguez zelf speelde ook een rol in de film als broeder.

image
Shia LaBeouf (links) en Alexander Rodriguez in een scène in Padre Pio. Foto: OSV News - Gravitas Ventures

“Hij (LaBeouf, red.)  zei spontaan: ‘Ik wil diaken worden’ en dat voelt hij nog steeds zo”, zei Rodriguez.

Vormselviering

De vormselviering vond plaats in dezelfde kapucijner parochie Solvang, Californië waar LaBeouf voor het eerst naartoe ging om te zich voor te bereiden op zijn rol als franciscaner broeder in de Padre Pio-film.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bishop Robert Barron (@bishopbarron)

Rond die tijd ontmoette hij ook bisschop Robert Barron, een bekende YouTube-evangelist en indertijd hulpbisschop van het aartsbisdom Los Angeles.

Agnost

LaBeouf, 37 jaar, gaf in augustus 2023 een 80 minuten durend interview met Barron, waarin hij onthulde dat zijn vertolking van Pater Pio op het scherm hem tot een liefde voor het katholieke geloof had gebracht.

In het interview zei hij dat hij agnostisch was voordat hij God vond. Hij zei dat hij als 13-jarige jongen een bar mitswa heeft gehad, maar nooit het joodse geloof had omarmd.

Neerwaartse spiraal

Ondanks zijn successen als acteur in grote films zoals Transformers, Fury en Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, was zijn leven onrustig. LaBeouf kwam meerdere keren in aanraking met de politie en wordt momenteel geconfronteerd met een rechtszaak die is aangespannen door zijn ex-vriendin die hem beschuldigt van fysiek geweld.

Naar eigen zeggen raakte hij in een neerwaartse spiraal en vervreemd van zijn familie. Tegen Barron vertelde LaBeouf dat hij zelfs het punt had bereikt waarop hij niet meer wilde leven. In het aanbod om de hoofdrol te spelen in Abel Ferrara’s film over Padre Pio zag hij een door God geboden kans om het tij te keren en zijn leven en carrière weer terug op de rit te krijgen. Hij greep deze kans met beide handen aan.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.