<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Pausreis

Paus Franciscus brengt bezoek aan Brussel in september

Emma Koevoets 14 maart 2024
image
Paus Franciscus brengt in september een bezoek de Basiliek van Koekelberg in Brussel. Foto: CNS foto - Paul Haring

Paus Franciscus zal na de zomer België bezoeken, en de Basiliek van Koekelberg in Brussel zal een van zijn belangrijkste haltes zijn. Volgens de regiokrant La Capitale zal het bezoek hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden na 15 september.

De aankondiging is bevestigd door Martine Motteux-Abeloos, de directeur-generaal van de Nationale Basiliek van Koekelberg, aan de VRT. 

Exacte data

Hoewel de exacte data van het bezoek nog niet vastliggen, is het zeker dat de paus in september de basiliek zal bezoeken. Dit nieuws volgt op de aankondiging van het Vaticaan vorig jaar in december, waarin werd bevestigd dat de paus België zou bezoeken ter gelegenheid van de 600ste verjaardag van de KU Leuven.

Motteux-Abeloos gaf aan dat als de gezondheid van de paus het toelaat, het bezoek waarschijnlijk zal plaatsvinden na midden september, mogelijk tijdens het weekend van 21 en 22 of 28 en 29 september. Hoewel deze data nog niet bevestigd zijn, wordt er toch rekening mee gehouden.

‘Brengt wat zenuwen’

Voor Motteux-Abeloos, de huidige directeur-generaal van de kerkfabriek, zal dit bezoek een unieke ervaring zijn. Ze heeft de eerdere bezoeken van paus Johannes Paulus II aan de basiliek in 1985 en 1995 gemist, maar haar collega’s hebben haar verteld over hun opwinding en enthousiasme tijdens die gelegenheden.

https://www.kn.nl/nieuwsbrief/

Het voorbereiden van de basiliek voor het bezoek van de paus vereist veel werk, zowel binnen als buiten de kerk. “Het vergt veel werk en brengt wel wat zenuwen met zich mee, maar het is ook een absolute belevenis voor religieuze mensen”, aldus Motteux-Abeloos.

De exacte details van het bezoek zullen in de komende maanden verder worden uitgewerkt.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.