<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

The Passion 2020: Tim Akkerman is Jezus, Trijntje Oosterhuis Maria

KN Redactie 5 februari 2020
image
De hoofdrolspelers van The Passion 2020 Foto: EO/KRO-NCRV - Stijn Ghijsen

Tim Akkerman en Trijntje Oosterhuis vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de jubileumeditie van The Passion.

The Passion zal op Witte Donderdag, 9 april 2020 op het Munsterplein in Roermond worden opgevoerd. Het is de tiende editie van het evenement waarbij het  lijdensverhaal van Christus door bekende Nederlanders wordt verteld, ondersteund door moderne muziek.

Andere hoofdrolspelers

Naast de namen van de vertolkers van Jezus en Maria, maakten de EO en KRO-NCRV ook de namen van de andere hoofdrolspelers van dit jaar bekend.

Zo zal Johnny de Mol de rol van verteller op zich nemen. Acteurs Soy Kroon en Jan Kooijman spelen respectievelijk Judas en Petrus. Cabaretier Roué Verveer is op 9 april Pilatus en presentator Bert van Leeuwen doet verslag van de processie.

Johnny de Mol: ‘The Passion is een te gek project’

Het thema van The Passion draait dit jaar om 75 jaar bevrijding. Vanuit het passieverhaal zal invulling worden gegeven aan het thema #vrijheidvoorjou.

Op de website van the Passion liet Johnny de Mol weten: “Het thema vrijheid is van alle tijden en daarom erg relevant. Omkijken naar je kwetsbare medemens is iets wat mij zeker aan het hart gaat. Met dit thema wordt dat nog eens goed benadrukt. Ik vind The Passion een te gek project en ik heb er heel veel zin in.”

Witte Donderdag live op tv

The Passion is een samenwerking van EO, KRO-NCRV en verschillende kerken en organisaties, onder wie komend jaar het bisdom Roermond.

The Passion 2020 zal op 9 april om 20.30 uur live worden uitgezonden op NPO 1.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.