<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Vaticaan

Paus viert herdenkingsmis voor Benedictus

Catholic News Service 19 oktober 2023
image
Paus Franciscus raakt de kist aan van paus Benedictus XVI na afloop van zijn uitvaartmis op het Sint-Pietersplein in het Vaticaan 5 januari 2023. Foto: CNS - Vatican Media

Paus Franciscus zal op 3 november een herdenkingsmis opdragen voor zijn voorganger paus Benedictus XVI, en voor kardinalen en bisschoppen die het afgelopen jaar zijn overleden.

De Mis zal plaatsvinden bij het hoofdaltaar in de Sint-Pietersbasiliek om 11 uur, zo kondigde het Vaticaan aan.

Paus Benedictus stierf op 31 december 2022 op 95-jarige leeftijd.

Allerzielen

De dag voor de herdenkingsmis, het feest van Allerzielen op 2 november, zal de paus een Mis opdragen op de oorlogsbegraafplaats van Rome, waar geallieerde strijdkrachten begraven zijn die stierven tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

De paus ging eerder naar militaire begraafplaatsen op het feest van Allerzielen: in 2021 bezocht hij de Franse militaire begraafplaats in Rome, en in 2017 de Amerikaanse begraafplaats in het Italiaanse Nettuno. Andere jaren bezocht hij algemene begraafplaatsen om met nabestaanden te bidden voor de overledenen.

Armen

Ook op de liturgische kalender van de paus voor november staat zijn viering van de Mis voor de Werelddag van de Armen. Die zal plaatsvinden op 19 november in de Sint-Pietersbasiliek.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.