fbpx

Geef om katholieke journalistiek

doneer

Paus Benedictus XVI LEES MEER >

Essay

Aan de grenzen van de neoliberale samenleving: De actualiteit van de kerkelijke sociale leer

De samenleving wordt geplaagd door neoliberalisme en crises. Er is een nieuw ‘ethisch fundament’ nodig, dat zijn inspiratie kan vinden in de katholieke sociale leer en het christelijk personalisme, dat zich hard maakt voor de menselijke waardigheid.
Vaticaan

Voormalige residentie Benedictus krijgt oorspronkelijke kloosterfunctie terug

Paus Franciscus heeft een gemeenschap van Argentijnse benedictinessen uitgenodigd om hun intrek te nemen in het Mater Ecclesiae-klooster in de Vaticaanse tuinen. Het gebouw krijgt daarmee zijn oorspronkelijke functie terug, nadat het jarenlang diende als woonhuis voor de emeritus-paus Benedictus.

Vaticaan LEES MEER >

Wereldkerk LEES MEER >

In beeld

‘Torens van de evangelisten’ Sagrada Familía ingezegend

Als “getuigen van de Heer in het midden van de wereld” kijken vier nieuwe torens van de iconische Sagrada Familía-basiliek over Barcelona uit.
Analyse

Hoe hou je de cowboys van de digitale prairie in toom?

Paus Franciscus heeft een dissidente Amerikaanse bisschop uit zijn functie gezet. Een onvermijdelijke stap, maar het toont ook de verlegenheid van de Kerk in de omgang met een moderne, identiteitspolitieke vorm van katholicisme.

Column LEES MEER >

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.