<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Verenigde Staten

Verdachte van moordaanslag hulpbisschop Los Angeles gearresteerd

Selinde van Dijk-Kroesbergen 21 februari 2023
image
Aartsbisschop José Gomez van Los Angeles spreekt tijdens een persconferentie op 20 februari woorden van dank uit aan de politie vanwege het arresteren van een verdachte van de moord op hulpbisschop David O'Connell. Foto: OSV News - Pablo Kay, Angelus News

De Amerikaanse politie heeft maandag bekendgemaakt dat er een verdachte is opgepakt in de moordzaak van David O’Connell, hulpbisschop van Los Angeles. Het betreft de 65-jarige echtgenoot van de huishoudster van de hulpbisschop.

Hulpbisschop O’Connell werd zaterdagmiddag in zijn woning in Los Angeles dood aangetroffen met minstens één schotwond in zijn bovenlichaam. Er waren geen sporen van inbraak of diefstal.

Na een nacht zoeken en tips van burgers kon de politie de verdachte in de ochtend van 20 februari arresteren, zo meldt OSV News.

Motief

De politie zei maandag tijdens een persconferentie niet te weten wat het motief van de verdachte is.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Wel had een tipgever de politie verteld dat de verdachte zich “vreemd” en “irrationeel” gedroeg en opmerkingen maakte over de bisschop “die hem geld schuldig was”.

Auto en vuurwapens

Of de huishoudster en haar man in dienst van het bisdom zijn, is niet bekend. In elk geval hebben zij beiden op de dag van de moord niet in de woning van de bisschop gewerkt.

Wel was op beelden van een bewakingscamera te zien dat de auto van de verdachte de oprit bij de woning van O’Connell opreed.

Verder onderzoek

Ook werden twee vuurwapens in zijn woning gevonden. Deze zullen worden onderzocht om te bepalen of ze bij de moord gebruikt zijn. Ook de huishoudster zal nog verder ondervraagd worden, zij heeft haar volledige medewerking aan het onderzoek toegezegd.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.