fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
image
Column

De hemel op aarde

Dominique Sturrus 14 maart 2022

Vorig jaar zomer kwam een van mijn dromen uit. Ik mocht voor een echt entertainmentbedrijf werken, zo een met musicals, attractieparken en evenementen. Ik droomde hier al mijn hele leven van – en nu was het eindelijk zo ver. De weg er naartoe was niet zo makkelijk als gehoopt, maar als je een van mijn eerdere columns hebt gelezen, weet je dat je soms moet wachten.

Dinosaurussen

Ik kwam terecht op een evenement over dinosaurussen. Ik werkte er vijf dagen in de week en mocht de gasten begroeten bij de ingang of met een glimlach naar huis zien gaan in de shop. Op zo’n dag zie je veel verschillende mensen met hun kinderen. Bekende Nederlanders, rijke gezinnen, arme gezinnen, maar het maakte allemaal niet uit.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een van de gezinnen stond op het punt om naar huis te gaan toen ik vroeg: “Vond je het leuk vandaag?” De ogen van het kind glinsterde en zij reageerde: “Mevrouw, het is net de hemel!”

Verbaasd keek ik naar het kind. Ik wist niet wat te zeggen en reageerde met: “Dat is geloof ik een ja!” Het kind zwaaide nog even en liep naar de uitgang.

Mooi, fijn en leuk

De hemel – ja, hoe zou dat eruit zien? Ik vraag het mezelf soms eens af. Wat denk jij?

Op de christelijke basisschool waar ik werk, merk ik dat de kleuters alle leuke, mooie en fijne dingen beschouwen als ‘de hemel’. Een aangename plek waar je alleen maar mooie, fijne en leuke dingen hebt en tegenkomt.

“We moeten niet vergeten dat de échte hemel, de plek waar we allemaal willen zijn, een plek is die we nu al op aarde met zekerheid kunnen ontvangen.”
- Dominique Sturrus

Uit het Bijbelboek Genesis weten we dat de hemel, zoals de aarde, een fysieke ruimte is, door God gemaakt. We zien de hemel als we naar boven kijken. Het is een ruimte die ons geeft wat we nodig hebben, blijkt uit psalm 105: regen, hagel, sneeuw en zelfs voedzame manna. Het Evangelie volgens Lucas vertelt ons dat we er samen met Jezus zullen zijn. Het wordt beschreven als het paradijs: een hele mooie plek waar je graag naartoe wilt gaan.

De hemel ontvangen

Wat dat betreft geef ik de kinderen groot gelijk. We kunnen alle mooie, leuke en fijne dingen koppelen aan het begrip hemel, maar we moeten niet vergeten dat de échte hemel, de plek waar we allemaal willen zijn, een plek is die we nu al op aarde met zekerheid kunnen ontvangen. In het Johannesevangelie staat dan ook: “Iedereen die in Jezus Christus gelooft, zal niet verloren gaan, maar eeuwig leven hebben.”

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Het maakt dus eigenlijk niet zoveel uit hoe de hemel eruit ziet of waar het precies is. We weten, door de Bijbel, dat het een plek is van vrede, redding en geluk. En het belangrijkste: we mogen daar samen zijn met Jezus. Nou, als dat niet de hemel is!