<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Jong

‘Gods influencer’: reliek Carlo Acutis toert door Argentinië

Catholic News Agency 30 april 2021
image
Relieken van de jonge zalige Carlo Acutis toeren deze zomer door Argentinië. Foto: CNS photo - Sainthood Cause of Carlo Acutis

Sinds zijn zaligverklaring in oktober geniet Carlo Acutis steeds meer bekendheid. Relieken van de jonge zalige worden inmiddels tot in Argentinië vereerd, waar ook een school naar hem vernoemd zal worden.

Een reliek van de zalige Carlo Acutis is onlangs ter verering tentoongesteld op een school in de Argentijnse stad Córdoba. De reliek zal verschillende scholen aandoen tijdens een reis door het Zuid-Amerikaanse land. Deze reis heeft als doel de ‘cyber-apostel van de Eucharistie’ meer bekendheid te geven.

Drie relieken

Argentinië beschikt over drie relieken van de jonge zalige. De eerste wordt bewaard in de Nuestra Señora del Pilar-basiliek in de hoofdstad Buenos Aires. De tweede is op verschillende plekken in Buenos Aires te zien in het kader van een tentoonstelling over eucharistische wonderen. Deze tentoonstelling, die bestaat uit 136 wonderen van over de hele wereld, is het resultaat van drie jaar onderzoek door de zalige Carlo Acutis, die tijdens zijn leven bezig was met een database over eucharistische wonderen.

https://www.kn.nl/abonnementen/

De derde reliek, een stukje huid, arriveerde in januari op verzoek van de aartsbisschop van Córdoba en de kapelaan van de eucharistische school van de stad. De katholieke jeugdorganisatie Fasta heeft een tour van deze reliek georganiseerd met het thema ‘Influencer van God, apostel van de jongeren’. Fasta is een organisatie die leden van jeugdcentra, studenten en afgestudeerde jongeren samenbrengt.

School

Er zal ook een school naar Carlo Acutis vernoemd worden: wanneer de reliek op 3 mei de stad San Carlos de Bariloche aandoet, zal een middelbare school in die stad herdoopt worden tot Fasta Carlo Acutis School.

Carlo Acutis is de eerste millennial die zalig is verklaard door de katholieke Kerk. De jonge computerkenner overleed op zijn vijftiende aan de gevolgen van leukemie. In oktober werd hij in de Italiaanse stad Assisi zalig verklaard: de eerste stap richting een heiligverklaring.

De reliek van de zalige Carlo Acutis zal tot 6 augustus door Argentinië reizen en minstens dertien verschillende steden aandoen. Argentinië is het derde land dat relieken van de jonge zalige in bewaring heeft, naast Polen en zijn thuisland Italië.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.