<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Buitenland

Ook Belgische Kerk neemt voorzorgsmaatregelen tegen coronavirus

KN Redactie 2 maart 2020
image
Een vrouw bidt op Aswoensdag in de kathedraal van Hanoi in Vietnam. Foto: CNS photo - Kham, Reuters

De Belgische bisschoppen hebben voorzorgsmaatregelen getroffen om verdere verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan.

In een vandaag verspreid persbericht vragen ze de katholieken in hun land om bij alle samenkomsten een drietal maatregelen in acht te nemen.

Onder meer geen hand of kus bij vredeswens

Dit zijn: geen begroeting met de hand of met een kus bij de vredeswens tijdens vieringen; geen wijwater gebruiken bij het binnengaan of verlaten van een kerk; en de communie alleen op de hand te ontvangen. Indien het praktisch haalbaar is, zou ook enkel de celebrant de communie moeten uitreiken.

Bisschoppen danken allen die zich inzetten tegen virus

De bisschoppen danken daarnaast “allen die met grote inzet en deskundigheid alles doen wat mogelijk is om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 in te dijken en wie besmet is optimaal te verzorgen”.

Maatregelen Nederlandse bisschoppen

Vrijdag kondigden de Nederlandse bisschoppen al voorzorgsmaatregelen aan om verspreiding van het virus te voorkomen. De oudkatholieke Kerk in Nederland deed dat zaterdag ook.

Drastische maatregelen Noord-Italiaanse bisdommen

Een aantal Noord-Italiaanse bisdommen in het verspreidingsgebied van het Covid-19-virus kondigde begin vorige week al drastische maatregelen aan.

Om verdere verspreiding te voorkomen werden in ten minste twee bisdommen onder meer alle openbare Missen opgeschort. Twee van de bekendste kerken ter wereld, de Dom van Milaan en de San Marco-basiliek in Venetië, gingen tijdelijk op slot voor toeristen: de Dom twee dagen, de basiliek tot nader order.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.