<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Buitenland

Spaanse bisschoppen bezorgd over wetgeving regering

KN Redactie 26 april 2021
image
De Spaanse premier, Pedro Sanchez Foto: CNS photo - Jon Nazca, Reuters

De Spaanse bisschoppen hebben steeds meer moeite met de socialistische regering van het land. Bisschop Luis Argüello, secretaris van de Spaanse bisschoppenconferentie spreekt over een “verontrustende onenigheid”.

Hoewel de betrekkingen met de overheid over het algemeen “hartelijk en constructief” zijn, heerst er met betrekking tot het wetgevingsprogramma van de regering een “verontrustende onenigheid”, stelt de hulpbisschop van Valladolid.

Zo werd euthanasie eerder dit jaar gelegaliseerd en voerde de regering een nieuwe onderwijswet in die de financiële steun voor en de autonomie van vooral katholieke onderwijsinstellingen beperkt.

Visie op de mens

“We maken ons zorgen over het wetgevingsprogramma, omdat we zien hoe een antropologische visie wordt voorgesteld en ingevoerd”, aldus Argüello.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Zo wil de regering een wet invoeren waarmee minderjarigen zonder toestemming van hun ouders een geslachtsverandering kunnen ondergaan. Ook wil de overheid abortus toegankelijk maken voor zestien- en zeventienjarige meisjes, eveneens zonder toestemming van hun ouders.

Nieuwe regering

In Spanje trad in januari 2020 een nieuwe regering aan onder leiding van Pedro Sanchez. De regering Sanchez-II is een coalitie van diens sociaal-democratische PSOE en het links-radicale Podemos. Die laatste partij staat bekend om haar antikerkelijke standpunten.

Onder de eerdere PSOE-premier Zapatero werden al het homohuwelijk gelegaliseerd en de abortuswet verregaand geliberaliseerd

De Spaanse bisschoppen uitten al voor het tot stand komen van de nieuwe coalitie hun zorgen over de voornemens van de deelnemende partijen.

Bron: Catholic News Agency

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.