<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Cultuur

6 aanraders om dit weekend te lezen en luisteren

KN Redactie 7 maart 2024

Geestelijk voedsel voor iedereen, geselecteerd door de redactie van Katholiek Nieuwsblad.

1. Internationale vrouwendag

BOEK | Arnold Huijgen, Maria. Icoon van genade  | Internationale Vrouwendag is een goed moment om nog eens stil te staan bij de belangrijkste vrouw van ons geloof. Volgens Huijgen is Maria een van de krachtigste Bijbelse vrouwen, die aantoont dat de stem van vrouwen essentieel is voor de Kerk. Hij presenteert haar in zijn boek als een symbool van geloof en vertrouwen, een bron van inspiratie voor wie haar bestudeert. Door de lens van de vroege kerktraditie, de Reformatie en moderne literatuur wordt Maria belicht als een icoon van genade.

2. Zaligsprekingen

CD | Franck: Les Beatitudes, Orchestre Philharmonique Royal De Liege | KN-recensent Arnoud Heerings: “Met zijn twee uur durende uitvoering is het een van Francks langste composities. In het oratorium valt veel moois te beluisteren. De koren zijn vaak zeer de moeite waard – vooral als deze worden uitgevoerd door het Hungarian National Choir.”

3. Reis naar geluk

Boek | Thomas van Aquino, Wat maakt gelukkig? | Ter gelegenheid van de 750ste sterfdag van Thomas van Aquino op 7 maart, brengen we zijn werk Wat maakt gelukkig? onder de aandacht. In deze gids voor de reis naar een vervuld en betekenisvol leven deelt hij zijn diepgaande inzichten over de essentie van geluk en beantwoordt hij fundamentele vragen. De vertaling en toelichting van Niko Schonebaum maakt de tijdloze wijsheid van Thomas behapbaar voor hedendaagse lezers.

4. Tussen rouw en hoop

BOEK | Aarnoud van der Deijl, De toekomst van de Kerk | Dit toegankelijke boek verkent de spanning tussen rouw en hoop in gesprekken over de toekomst van het kerkelijk leven. Het eerste deel belicht wat niet werkt, zoals het moderniseren van geloofsopvattingen. Het tweede deel onderzoekt wat we zouden missen als de Kerk zou verdwijnen. KN-hoofdredacteur Anton de Wit: “Dit boek biedt geen gemakzuchtige analyses of gemakkelijke oplossingen. En is precies daarom het lezen waard.”

5. Eén van de mooiste liederen

CD | Sandrine Piau, Orchestre Victor Hugo – Reflet | Het eerste lied, Soupir, beschrijft KN-recensent Arnoud Heerings als een van de mooiste die hij kent, hoewel hij het gedicht zelf niet volledig begrijpt. “De prachtige stem van Sandrine Piau geeft de uitvoering een duidelijke meerwaarde.”

6. Groene Geloofsvragen

BOEK | Sam Janse, Groene catechismus | Theoloog Sam Janse presenteert in zijn Groene Catechismus 88 vragen die mensen hebben over geloof en duurzaamheid en biedt daarop antwoorden. Gebaseerd op zijn lezingen over dit onderwerp, behandelt Janse vragen variërend van feitelijke kwesties tot onze levensstijl, overbevolking, de Bijbelse boodschap en meer.

https://www.kn.nl/cultuur/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.