fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Gevonden botten Vaticaan blijken niet van vermist meisje

KN Redactie 29 juli 2019
image
Onderzoekers bestuderen de botresten die werden gevonden op de Teutoonse begraafplaats. CNS Photo - Vatican Media

Bij opgravingen op de Teutoonse begraafplaats werden botresten gevonden. Na onderzoek blijken die niet van het sinds 1983 vermiste meisje Emanuela Orlandi te zijn.

Het Vaticaan meldde zondag dat de botresten die in twee knekelhuizen op de begraafplaats werden gevonden, allemaal van voor het jaar 1900 zijn.

“Dit verwerpt elke connectie met de pijnlijke verdwijning van Emanuela Orlandi”, aldus de persdienst van het Vaticaan.

Nieuwe wending in de zoektocht

De jarenlange zoektocht naar het meisje kreeg onlangs een nieuwe wending toen een tip binnenkwam dat haar lichaam op de Teutoonse begraafplaats in het Vaticaan zou liggen. Op 11 juli werden twee graven werden geopend, maar die bleken leeg.

In twee later ontdekte knekelhuizen daarbij in de buurt werden honderden botresten gevonden. Die zijn nu onderzocht.

Pietro Orlandi: Vaticaan weet meer

Emanuela’s broer Pietro zei in een interview met Katholiek Nieuwsblad te hopen dat het lichaam van zijn zus niet op de begraafplaats gevonden zou worden. “Ik wil kunnen blijven geloven dat ze nog leeft.”

Anderzijds hoopt hij dat het mysterie rond haar verdwijning eindelijk wordt opgelost. Hij is ervan overtuigd dat het Vaticaan er meer van weet.

“Ik denk dat het Vaticaan, met de toestemming om de graven te openen, toegeeft dat het een rol speelt in de zaak en dat er medeplichtigen rondlopen in het Vaticaan”, zei hij in gesprek met KN-correspondente Marta Petrosillo. (KN/CNA)