fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

Limburg bidt voor bisschop Harrie Smeets

Selinde van Dijk-Kroesbergen 9 juli 2021
image
Bisschop Harrie Smeets van het bisdom Roermond wordt momenteel behandeld voor een hersentumor. Het bisdom heeft de gelovigen opgeroepen een noveengebed te bidden voor een spoedig herstel van de bisschop. Foto: John Peters - persdienst Roermond

Het bisdom Roermond roept gelovigen op om vanaf zaterdag 10 juli een noveen te houden voor een spoedig herstel van bisschop Harrie Smeets. Deze wordt momenteel behandeld voor een hersentumor.

Alle Limburgse parochies en kloosters hebben gisteren een speciale tekst van het noveengebed ontvangen. Het gebed heeft de titel ‘In Gods Naam mensen liefhebben’, wat refereert aan de wapenspreuk van bisschop Smeets.

Negen gebedsdiensten

Na afloop van de negen dagen waarop dagelijks het noveengebed gebeden wordt, zal er gedurende negen weken op zondagen een gebedsdienst gehouden worden. Deze zal iedere zondag plaatsvinden om 17.00 uur in de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart in Sittard, waar de bisschop tot voor kort bijna wekelijks kwam. Tijdens de viering zal de rozenkrans en het noveengebed gebeden worden. De gebedsdiensten zullen online te volgen zijn.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Licht herseninfarct

De Roermondse bisschop werd vrijdag 28 mei in het Laurentiusziekenhuis opgenomen vanwege een licht herseninfarct. Twee weken later, vrijdag 11 juni, werd de bisschop uit het ziekenhuis ontslagen. Hij zou zich terugtrekken in een klooster in Limburg om volledig te kunnen herstellen.

Andere klachten

Vanwege andere klachten werd de bisschop verder onderzocht. Op 2 juli meldde het bisdom dat er bij bisschop Smeets een hersentumor was ontdekt. Hij zou bij een verpleeghuis in Roermond of omgeving intrekken om daar verder behandeld te worden. Op zijn verzoek kreeg hij het sacrament der zieken toegediend.