fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Tilburgse studentenkerk biedt steunbijeenkomst na Marokkaanse aardbeving

Luuk van den Einden 15 september 2023
image
Eerder deze week werd al een Marokkaanse vlag halfstok gehangen aan de gevel van de Maranathakerk; hiermee wil de studentenkerk solidariteit uitdrukken met slachtoffers, nabestaanden en betrokkenen. Foto: Univers - Michiel Peeters

De studentenkerk van de Universiteit van Tilburg organiseert een steunbijeenkomst naar aanleiding van de zware aardbeving in Marokko. “We zijn er voor de mensen die zijn getroffen door de ramp, maar ook voor diegenen die hun sympathie willen tonen.”

Op maandag 18 september zal er een ‘huiskamerbijeenkomst’ plaatsvinden in de Maranathakerk, de studentenkerk van de Universiteit van Tilburg. Dat meldt universiteitsblad Univers. Studenten en universiteitsmedewerkers kunnen daar “hun zorgen, verdriet en onmacht” met elkaar delen.

https://www.kn.nl/abonnementen/

“Er is thee, er zijn halalworstenbroodjes en ook ik ben er om met bezoekers in gesprek te gaan”, vertelt studentenpastor Michiel Peeters. “We zijn er voor de mensen die rechtstreeks of indirect zijn getroffen door de ramp. Ook diegenen die hun sympathie willen tonen of in actie willen komen zijn van harte welkom.”

Vlag halfstok

Eerder deze week hing al een Marokkaanse vlag halfstok aan de gevel van de Maranathakerk, bij wijze van steunbetuiging aan Tilburgers die banden hebben met het rampgebied in Marokko.

Op vrijdag 8 september vond in Marokko, in een regio ten zuidwesten van Marrakesh, een zware aardbeving plaats. Het aantal doden loopt volgens de laatste cijfers richting de drieduizend. Veel Nederlandse moskeeën zijn van plan om vandaag rond het vrijdaggebed geld op te halen voor de getroffenen.

Beproefd concept

De organisatie van de steunbijeenkomst is een herhaling van een beproefd concept: in februari gebeurde dat ook al, toen er een zware aardbeving in Turkije en Syrië had plaatsgevonden. Daar kwamen zo’n vijftig mensen op af, aldus Peeters; met name uitwisselingsstudenten uit die twee landen.

“We merkten dat bezoekers het fijn vonden om ergens naartoe te gaan waar alles in het teken stond van die enorme ramp”, zegt Peeters tegen Univers. Bezoekers kregen niet alleen een luisterend oor aangeboden; ook werden er verschillende initiatieven tot concrete hulp opgezet.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Peeters hoopt nu opnieuw een “fijne plek” te kunnen scheppen, “waar mensen kunnen ervaren dat ze niet alleen zijn”. De informele bijeenkomst “is voor iedereen; als er behoefte aan is gaan we ermee door op de maandagen erna”.

Zie de website van de universiteit voor meer informatie.