<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Opmerkelijk

LEGO kondigt nieuwe Architecture-set aan: de Notre-Dame van Parijs

Francesca Pollio Fenton - CNA 5 februari 2024
image
De Notre-Dame van Parijs zal dit jaar uitkomen als LEGO Architecture-set. Foto: Cassie Gallegos - Unsplash.com

LEGO heeft de nieuwe Architecture-set voor 2024 aangekondigd: de Notre-Dame van Parijs. De beroemde kathedraal zal deel uitmaken van een serie met iconische monumenten zoals Kasteel Himeji, de Taj Mahal, de Grote Piramide van Gizeh en meer.

De set, bestaande uit bijna 4400 steentjes, zal naar verwachting vanaf 1 juni in de winkels liggen en rond de € 214,- gaan kosten.

Veel LEGO-steentjes

De kathedraal zal ook de grootste LEGO Architecture-set zijn die ooit is gemaakt. Momenteel zijn de Taj Mahal en het kasteel van Himeji de grootste, met elk iets meer dan 2000 steentjes.

De nieuwe set is echter aanzienlijk kleiner dan verschillende LEGO-Icons, zoals het 9000 steentjes tellende Colosseum en de Eiffeltoren van 10.000 steentjes.

Aandacht voor detail

Recentelijk is LEGO begonnen met het uitbrengen van slechts één nieuw architectuurthema per jaar. In het verleden werden er gedurende het jaar meerdere stadsgezichten of beroemde monumenten uitgebracht.

Nu richten bouwers zich op het nabootsen van één iconische locatie tegelijk met een verhoogde aandacht voor detail. Er zijn nog geen afbeeldingen vrijgegeven van de nieuwe set, maar er wordt verwacht dat de Notre-Dame zeker de aandacht zal trekken.

Religieuze sets

Hoewel LEGO een beleid heeft tegen het maken van religieuze sets is er toch voor gekozen de beroemde kathedraal na te bouwen.

Sommigen betogen dat de focus meer ligt op de architectonische waarde van het bouwwerk. Een vergelijkbaar argument werd gemaakt voor de set van de Taj Mahal die in 2019 uitkwam.

Heropening Notre-Dame

De LEGO-set zal ongeveer zes maanden vóór de verwachte heropening van de echte historische kathedraal in Parijs worden uitgebracht.

De Franse president Emmanuel Macron bezocht, vergezeld door de Parijse aartsbisschop Laurent Ulrich, de nieuw gebouwde torenspits op 8 december 2023 en beloofde dat de wederopbouw volgens schema zou worden voltooid.

https://www.kn.nl/nieuwsbrief/

Hoewel de renovatiewerkzaamheden aan de buitenkant nog enkele jaren zullen duren, wordt verwacht dat de Notre-Dame op 8 december van dit jaar religieuze diensten en bezoekers zal kunnen verwelkomen.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.