fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus verlaat ziekenhuis na goed verlopen herstel; dankt personeel voor ‘verlichten van het lijden van anderen’

Luuk van den Einden 16 juni 2023
image
Paus Franciscus bracht gisteren een bezoek aan de afdeling kinderoncologie van het ziekenhuis waar hij zelf een buikoperatie onderging. Vandaag is hij ontslagen. Foto: CNS - Vatican Media

Een montere paus Franciscus werd vanochtend in zijn rolstoel door de deuren van het Gemelliziekenhuis in Rome naar buiten gereden. Zoals gepland mocht hij na tien dagen het ziekenhuis verlaten. Gisteren bracht hij nog een bezoek aan de afdeling kinderoncologie.

Na tien dagen in het ziekenhuis te hebben verbleven, mocht paus Franciscus eerder deze ochtend weer naar huis. Gisteren meldde het Vaticaan al dat de paus vandaag ontslagen zou worden. Zijn herstel van de buikoperatie die hij op 7 juni onderging is voorspoedig verlopen.

Geen audiënties, wel aan het werk

Buiten de deuren van het ziekenhuis hield de paus kort halt om de aanwezige bewonderaars en journalisten te groeten. Tot zondag houdt hij nog rust en vinden er geen audiënties plaats. In het ziekenhuis heeft hij wel al gewerkt: zo heeft hij verschillende boodschappen geschreven en verstuurd.

image
De paus bracht gisteren tijd door met patiënten, ouders en ziekenhuispersoneel op de afdeling kinderoncologie. Foto: CNS - Vatican Media

Paus Franciscus heeft toestemming gekregen van zijn artsen om zijn geplande reizen naar de Wereldjongerendagen in Lissabon en naar Mongolië later deze zomer af te leggen.

Kinderen

Gisteren bracht paus Franciscus nog een bezoek aan de afdeling kinderoncologie van het ziekenhuis. Hetzelfde deed hij toen hij enkele maanden geleden, kort voor de Goede Week, met bronchitis was opgenomen.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Paus Franciscus sprak met de jonge patiënten, hun ouders en het ziekenhuispersoneel. Hij bedankte de ziekenhuismedewerkers voor hun goede zorgen en hun inzet voor “het verlichten van het lijden van anderen; niet alleen met medicijnen, maar ook met zachtaardigheid en menselijkheid”.