<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Pausreis

Dit zijn de plannen voor paus Franciscus’ bezoek aan Dubai

Luuk van den Einden 10 november 2023
image
In 2021 vond in het Vaticaan een 'parallelle' klimaattop plaats, naast de toenmalige VN-top in Glasgow. Later dit jaar zal paus Franciscus aanwezig zijn bij de 'echte' top in Dubai en de aanwezigen toespreken. Foto: CNS - Paul Haring

Het Vaticaan heeft het reisschema voor paus Franciscus’ aanstaande bezoek aan de klimaatconferentie in Dubai gepubliceerd. Tijdens zijn driedaagse bezoek zal hij onder meer een toespraak houden voor de aanwezige regeringsleiders.

Paus Franciscus zal de aanwezigen op de VN-klimaatconferentie in Dubai toespreken en het ‘geloofspaviljoen’ op de bijbehorende expositie openen. Dat heeft het Vaticaan gisteren bekendgemaakt.

Van 1 tot 3 december is hij aanwezig op de VN-klimaattop in Dubai, de grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze pausreis is duidelijk een bezoek aan de conferentie en niet aan het land; er staat namelijk geen bezoek gepland aan de enige katholieke parochie van het land.

Rustige opzet

Op vrijdag 1 december vliegt de paus vanuit Rome naar Dubai. Daar vindt dan een welkomstceremonie plaats. Verder staat er die dag niets op het programma; sinds vorig jaar zijn paus Franciscus’ buitenlandreizen beduidend rustiger van opzet dan voorheen, in het verband met zijn kwetsbare fysieke gesteldheid.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

De volgende dag spreekt paus Franciscus de deelnemers van de klimaattop toe. Daarna zal hij de rest van de dag een-op-eengesprekken voeren. Met wie de paus zal spreken, is niet bekend.

Geloofspaviljoen

Op de laatste dag van zijn bezoek zal de paus het ‘geloofspaviljoen op de klimaatexpositie in Dubai openen. Dat paviljoen is bedoeld als plek waar religieuze leiders en organisaties ideeën kunnen uitwisselen over hoe zij politici kunnen overhalen tot echte stappen voor het klimaat.

Na een afscheidsceremonie vliegt paus Franciscus weer terug naar huis. Naar verwachting zal hij halverwege de namiddag in Rome landen.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.