fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Amazonesynode

Nederlandse bisschoppen over exhortatie: ‘Paus roept op tot solidariteit’

Sanne Gerrits 14 februari 2020
image
Archiefbeeld uit 2014: pelgrims nemen in Brazilië deel aan de jaarlijkse bootprocessie en pelgrimage met het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth over de Apeu-rivier. Foto: CNS Photo - Ney Marcondes, Reuters

“De Nederlandse bisschoppen willen de oproep die de paus doet in de exhortatie Querida Amazonia tot solidariteit goed verstaan.” Dat zegt de woordvoerster van de Nederlandse bisschoppenconferentie in reactie op vragen van Katholiek Nieuwsblad.

“Die solidariteit betreft zowel de zorg voor het gezamenlijke milieu, als de voortgang van het kerkelijk leven in de viering van de sacramenten”, zegt Anna Kruse. “De paus vraagt vanuit de wereldwijde Kerk bijvoorbeeld missionarissen te sturen die onder meer het vieren van de Eucharistie in de Amazone meer mogelijk maken.”

Nederlandse vertaling Querida Amazonia

Er wordt momenteel gewerkt aan een Nederlandse vertaling van Querida Amazonia. Die komt volgens Kruse op korte termijn beschikbaar in de serie Kerkelijke Documentatie en via rkkerk.nl, de website van de Nederlandse kerkprovincie.

Lees verder

Waarom Franciscus zich niet uitsprak over gehuwd priesterschap
‘Amazone-exhortatie’ geeft geen antwoord op kwestie van priesterwijding voor gehuwde diakens