fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kerk in Nederland

Marc Bollerman nieuwe directeur van Vastenactie

Anton de Wit 22 augustus 2022
image
Marc Bollerman Foto: Vastenactie

Per 1 oktober zal Marc Bollerman aantreden als directeur-bestuurder van de Stichting Bisschoppelijke Vastenactie. Hij volgt Peter van Hoof op, die op 1 juli na bijna acht jaar zijn functie neerlegde.

Bollerman (1969) studeerde theologie in Tilburg en was jarenlang werkzaam in het kerkelijke veld: onder meer als pastoraal werker, stafmedewerker van het bisdom Breda en beleidsmedewerker voor Jongeren en Catechese van het Secretariaat van de Rooms-Katholieke Kerk (SRKK).

Vergelijkbaar engagement

Sinds 2015 was hij directeur van Stichting Mara, een katholiek maatschappelijke organisatie die zich inzet voor kwetsbare groepen in Rotterdam en Den Haag.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Hoewel Vastenactie veel meer internationaal georiënteerd is, ziet Bollerman bij die organisatie een soortgelijk engagement, geënt op het katholieke sociale denken. “Bij de Vastenactie mag ik vergelijkbaar me blijven inzetten, maar dan voor mensen in projecten in vooral Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Met net zo’n grote nadruk op het gedachtegoed waar Mara ook warm voor loopt”, aldus Bollerman in een verklaring op de site van de laatstgenoemde stichting.

Strijd tegen onrecht

“Ik kan slecht tegen onrecht en als we iets kunnen betekenen voor mensen die in hun waardigheid bedreigd worden, dan zal ik dat niet nalaten”, zo voegt hij daar in een persbericht van Vastenactie aan toe.