<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Kerkbalans start extra actie om parochies te ondersteunen

Sanne Gerrits 5 juni 2020
image
Beeld: Actie Kerkbalans

Kerkbalans is een extra actie gestart om geld op te halen voor de kerken. Door de sluiting van de kerken liepen zij veel collectegeld mis, terwijl er wel kosten waren voor het uitzenden via internet.

“Zoals we met ons geloof en onze beschikbare talenten bijdragen aan het leven van de Kerk, is het tevens onze roeping om van onze financiële middelen te delen met de gemeenschap van de Kerk. De actie Kerkbalans nodigt ons daartoe uit. Alleen samen kunnen we in kracht van de Heilige Geest het werk van de Kerk volbrengen.” Dat schrijft mgr. Van den Hende, voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie, in het kader van de extra actie Kerkbalans.

Buitengewone inspanning

“Ook deze kerken leveren op dit moment een buitengewone inspanning,” stelt Anna Kruse, woordvoerster van Actie Kerkbalans. “Onze parochies en gemeenten zijn voortdurend bezig met het vormgeven van ‘nabijheid’ in de anderhalve-meter-samenleving. Ze doen daarmee fantastisch werk dat veel mensen mentaal en soms ook financieel op de been houdt. Ze geven vorm aan wat kerkleden als een van de belangrijkste waarden van kerkzijn beleven: het omzien naar elkaar.”

Omzien naar elkaar

Vandaag starten de plaatselijke kerkgemeenschappen met een fondsenwervingsactie ‘Omzien naar elkaar’. Om alle positieve initiatieven op pastoraal en diaconaal gebied mogelijk te blijven maken, wordt parochianen om een extra bijdrage gevraagd. “Met zo’n gift ziet de parochiaan immers ook om naar de ander die in geestelijke of financiële nood verkeert,” hoopt Actie Kerkbalans.

Communicatiepakket

Vanuit Kerkbalans kunnen parochies een compleet communicatiepakket krijgen met berichten voor website, kerkblad, social media en online vieringen.

Uit een peiling van Katholiek Nieuwsblad bleek eerder dat veel Nederlandse parochies aangaven acuut of op korte termijn in de financiële problemen te komen door de coronamaatregelen.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.