<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Lokaal

Wijdingen ‘op afstand’ voor bisdom Roermond

Sanne Gerrits 2 juni 2021
image
Nicolas Pethuru en Ranil Weerawarna Foto: Persdienst Bisdom Roermond

Na de wijdingen van afgelopen zaterdag kreeg het bisdom Roermond er maandag nog twee priesters bij: Nicolas Pethuru en Ranil Weerawarna werden in hun vaderland Sri Lanka gewijd. Zij gaan na hun terugreis als kapelaan aan de slag in Geleen en Sittard.  

Aanvankelijk zouden de wijdingen woensdag en donderdag plaatsvinden, maar ze werden halsoverkop verplaatst vanwege lokale coronamaatregelen. Zodra het mogelijk is terug te reizen, zullen zij in Limburg aan de slag gaan, meldt het bisdom Roermond.

Andere wijdingen

Sinds april kreeg het bisdom er in totaal zes nieuwe priesters bij. In die maand werden John Ashirvadam en Shaiju Selestin in India gewijd. Afgelopen zaterdag volgde de wijding van Danny Horsch en Austin Joseph in de kathedraal van Roermond.

Horsch en Joseph werden gewijd door hulpbisschop Everard de Jong, omdat bisschop Harrie Smeets na een licht herseninfarct in het ziekenhuis was opgenomen.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.