<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Synode

Hulpbisschop Hoogenboom namens Nederland naar de bisschoppensynode in Rome

Selinde van Dijk-Kroesbergen 19 april 2023
image
De Utrechtse hulpbisschop Ted Hoogenboom (hier op 22 maart 2022) vertegenwoordigt de Nederlandse bisschoppen in oktober 2023 in Rome. Foto: COMECE

Hulpbisschop Ted Hoogenboom van Utrecht zal namens de Nederlandse bisschoppenconferentie de bisschoppensynode over synodaliteit bijwonen. Deze vindt van 4 tot 29 oktober plaats in Rome.

De bisschop van Haarlem-Amsterdam, Jan Hendriks, is diens plaatsvervanger. Geen van beide bisschoppen was aanwezig bij de continentale fase van de synode in Praag. “Dat hoefde ook niet per se”, laat woordvoerster Anna Kruse van de Nederlandse bisschoppen weten.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Ook was het volgens haar geen eis om de voorzitter van de bisschoppenconferentie af te vaardigen, de Rotterdamse bisschop Hans van den Hende. Deze was in Praag wel van de partij, samen met een kleine delegatie.

Schrijfproces

Mgr. Hoogenboom werd op 18 april met een meerderheid van stemmen gekozen. “Hij is graag bereid om namens de Nederlandse bisschoppenconferentie een bijdrage te leveren”, aldus Kruse.

Ter voorbereiding op de synode stelt het Vaticaan nog een werkdocument beschikbaar. Het schrijfproces ervan is vorige week gestart. Wie namens Nederland naar het tweede deel van de synode in 2024 wordt gezonden, is nog niet bekend.

 

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.