<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Synode

Terugkijken: Synode Café – Hoe nu verder met het synodale proces?

KN Redactie 21 februari 2024

Op dinsdag 20 februari werd voor de derde maal een ‘Synode Café’ georganiseerd vanuit Theater De Leeuw in Arnhem. Nadia Kroon en Daan Savert spraken daarbij met meerdere gasten over het synodale proces in Nederland en wereldwijd.

KN-hoofdredacteur Anton de Wit schoof opnieuw aan om het belangrijkste nieuws hierover van duiding te voorzien. Bisschop Gerard de Korte van ‘s-Hertogenbosch vertelde over de ontwikkelingen in parochies en kerkelijk Nederland. Monique de Witte-van den Haak van het Netwerk Katholieke Vrouwen sprak over de rol van vrouwen binnen de synodale gesprekken. En hoogleraar Monique van Dijk-Groeneboer tot slot vertelde over wat er wereldwijd op gang komt door het synodale proces.

Zie ook aflevering 1 en aflevering 2.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.