<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Wereldkerk

EO zendt pauselijk Onze Vader online uit

KN Redactie 24 maart 2020
image
Foto: CNS photo/Vatican Media

Het wereldwijde Onze Vader-gebed op 25 maart, waartoe paus Franciscus onlangs opriep, wordt in een livestream door de Evangelische Omroep uitgezonden.

“In deze benarde dagen terwijl de mensheid beeft van angst door de dreiging van de pandemie, zou ik aan alle christenen samen willen voorstellen hun stemmen te verheffen naar de hemel.”

Dit zei paus Franciscus afgelopen zondag toen hij alle christenen opriep om op woensdag 25 maart om 12.00 het Onze Vader te bidden. De oproep werd positief ontvangen, ook door protestantse christenen. De EO besloot daarom tot een online uitzending.

Kracht van gebed

Presentatrice Marleen Stelling ontvangt in de live uitzending Anton de Wit, hoofdredacteur van Katholiek Nieuwsblad, en Agnes Huizenga van de evangelische Stichting New Wine. Zij zullen stil staan bij de betekenis van deze bijzondere oproep van de paus en met elkaar nadenken over de kracht van een collectief gebed. Ook zal het gebed van de paus live te zien zijn.

De uitzending duurt van 11.45 tot 12.15 uur, en is te volgen via eo.nl/samengeloven.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.