<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Pausreis

Pausbezoek Oost-Afrika in beeld

KN Redactie 10 september 2019
image
Gelovigen juichten de paus toe tijdens een ontmoeting met jongeren in Madagaskar. Foto: CNS

Paus Franciscus heeft dinsdag zijn bezoek aan Mozambique, Madagaskar en Mauritius afgesloten. Een beeldverslag van zijn apostolische reis naar Oost-Afrika.

 

Fotogalerij. Klik op de pijltjes om te scrollen. - (Foto's CNS)

Mauritius

Op maandag bezocht de paus als laatste van de drie landen Mauritius. Tijdens een Mis op het eiland riep Franciscus de gelovigen op om ijver te hebben voor de evangelisatie en wereldse zekerheden achter zich te laten. Ook nodigde hij de jongeren uit om actief deel te nemen aan de Kerk.

“’Het kan gebeuren dat we ons als Kerk van Christus overgeven aan de verleiding om ons enthousiasme voor evangelisatie te verliezen door toevlucht te nemen tot wereldse zekerheden die langzaam maar zeker niet alleen invloed hebben op de missie, maar deze juist belemmeren” zei de paus in hoofdstad Port Louis. (CNA)

Video: Paus bezoekt Madagaskar

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.