Geef om katholieke journalistiek

doneer

Katholiek doen

Emma Koevoets

De liefde voor de Eucharistie bevorderen in de voetsporen van Carlo Acutis

Geïnspireerd door de zalige Carlo Acutis richtte Ben Tax (27) Stichting Acutis op om de liefde voor en kennis over de Eucharistie te bevorderen.
Peter Doorakkers

‘We praten over zelfredzaamheid, maar ik geloof in samenredzaamheid’

Nancy Rijssel van Stichting Young Adult Life Coaching: “Ik probeer de mensen weer op te bouwen die de bouwstenen van de maatschappij zijn.”
Peter Doorakkers

‘Defensie leert militairen vechten, wij aalmoezeniers leren hen nadenken en, hopelijk, bidden’

Jean-Paul Thöni, hoofdaalmoezenier bij de krijgsmacht: “Aalmoezeniers zijn voor, maar niet van de krijgsmacht. Ik draag dit uniform alleen zodat ik bij militairen kan zijn om met hen op weg te gaan.”
Peter Doorakkers

‘De Bergrede maatschappelijk vertalen. Dát is mijn drijfveer’

Kees Zevenbergen, directeur van ontwikkelingsorganisatie Cordaid: "Ik voel mij als protestant thuis in het geestelijk, theologisch en filosofisch bouwwerk van het katholiek sociaal denken."
Peter Doorakkers

‘In ieder mens kun je iets van God zien. Dáárom wil ik omzien naar studenten en medewerkers’

Joany Krijt, voorzitter van het College van Bestuur van MBO Utrecht: “Voor mij is de naastenliefde heel belangrijk, daarin ligt de verbinding tussen geloof en leven. Ik hoop dat die terugkomt in alles wat ik doe, ook in mijn werk.”
Peter Doorakkers

‘Woorden van solidariteit zijn mooi, maar ze moeten werkelijkheid worden in de praktijk’

Hans Hoogeveen, voorzitter van de Raad van de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN: “Ik vind het te gemakkelijk om vanuit problemen te denken. Ik vraag me liever af: kan ik helpen een oplossing te vinden?”
Peter Doorakkers

‘Het gaat er niet om hulp te geven, maar om met de armen in relatie te staan’

Corine van der Loos van Sant'Egidio: “Als we echt geloven in Gods barmhartigheid voor iedereen, kunnen we erkennen dat we zelf ook kleine mensen zijn die veel fouten maken.”

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.