fbpx

Geef om katholieke journalistiek

doneer

Paus Franciscus LEES MEER >

Wereldkerk

Paus: Opvang van vluchtelingen ‘is de eerste stap naar vrede’

Veilige, georganiseerde, legale en duurzame migratie is in het belang van alle landen, schreef paus Franciscus.
Vaticaan

Paus in ‘popecast’: ‘We moeten niet bang zijn om te huilen en te lachen’

Het Vaticaan publiceerde maandag een ‘popecast’ waarin de paus zelf aan het woord komt met korte reflecties over de afgelopen tien jaar. Het waren voor hem “drukke” tijden met hoogte- en dieptepunten.

Woord van de paus LEES MEER >

Nieuws LEES MEER >

Wereldkerk

Voor het eerst koos COMECE een Zuid-Europese voorzitter

Tijdens de plenaire voorjaarsvergadering in Rome heeft de commissie van Europese bisschoppenconferenties COMECE een nieuwe voorzitter gekozen: de Italiaanse bisschop Mariano Crociata. Hij volgt de Luxemburger Jean-Claude Hollerich op.
Buitenland

Franse vandalen besmeuren kerk en standbeeld met haatdragende teksten

Frankrijk is vorige week opgeschrikt door vandalisme in en rond kerken. In Toulouse werd een buste van een kardinaal beklad met anarchistische opschriften. In Bordeaux werden op kerkmuren satanische teksten gespoten. Ook werd er afval op het kerkplein verbrand.

Verdieping LEES MEER >

Commentaar

Luisteren naar ‘wat er leeft onder de mensen’: een democratisch bijgeloof

'Luisteren' politici inderdaad niet genoeg naar 'de mensen'? De provinciale verkiezingen laten zien dat dit vooral een beproefde marketingslogan is om stemmen te trekken. Het zal alleen maar leiden tot meer teleurstelling en cynisme.
Gezin

Nieuw platform beantwoordt bijbelvragen van ouders: ‘De meeste geloofsopvoeding gebeurt thuis’

Kinderen vertrouwd maken met de Bijbel is een opgave voor veel gelovige ouders. Met het platform Kind & Bijbel wil het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap hulp bieden: “We willen samen optrekken met ouders.”
Podcast

Het Gedeelde Woord: de Bijbel lezen zoals een koe herkauwt

In de negende aflevering van de podcast Het Gedeelde Woord van Katholiek Nieuwsblad en Groot Nieuws Radio heeft Andries Knevel de Bossche bisschop Gerard de Korte te gast. De bisschop legt uit dat hij nieuwe dingen in de Schrift blijft ontdekken en vertelt over zijn middeleeuwse benadering van moeilijke bijbelteksten.