Geef om katholieke journalistiek

doneer

Ad Limina LEES MEER >

Analyse

Tevreden terug uit Rome – maar wat nu, Belgische bisschoppen?

De Belgische bisschoppen voelden zich tijdens hun ad limina-bezoek aan Rome “gehoord”, ook op het controversiële punt van de ‘homozegening’. In eigen land lag er echter bijna niemand wakker van het bezoek, wat een fundamentele en vooralsnog onbeantwoorde vraag oproept: hoe verkondig je het Evangelie in een verregaand geseculariseerde en onverschillige samenleving?
Duitsland

Kritiek op de Duitse kritiek? ‘Dan houdt de broederlijkheid op’

Bisschop Gregor Maria Hanke vindt dat men in de Duitse Synodale Weg “om de onderscheiding der geesten" moet worstelen en minder moet "ageren als afgevaardigden in een parlement”.

Parochie LEES MEER >

Onderzoek LEES MEER >

Kerk in Nederland

Werkdruk onder priesters hoog, maar bisdommen zien geen toename burn-outs

Kort voor de kerstlockdown van 2021 brak er iets in priester Jan-Jaap van Peperstraten. “Ik had toen bijna twee jaar op eieren gelopen. Het ging niet meer.”
Opinie

Schulden moeten uit de taboesfeer: ‘We missen kansen om elkaar dieper te steunen’

Honderdduizenden huishoudens en jongeren worden zwaar getroffen door schuldenproblematiek. Een nog veel groter aantal loopt het risico op ernstige problemen. Met elkaar over geld durven praten is nodig om dat te voorkomen, waarschuwt Carla van der Vlist, directeur van SchuldHulpMaatje.
Onderzoek

Peiling KN: sterke daling in kerkgangers en vrijwilligers na corona; parochianen zien ook positieve effecten

De coronapandemie mag voorbij zijn, de impact ervan heeft blijvende gevolgen voor het parochieleven. Dat blijkt uit een rondgang van Katholiek Nieuwsblad, drie jaar na de eerste kerkelijke lockdown.
Buitenland

Historische verschuiving in Noord-Ierland: meer katholieken dan protestanten

Voor het eerst in de geschiedenis leven er meer katholieken dan protestanten in Noord-Ierland, zo blijkt uit nieuwe cijfers van een bevolkingsonderzoek. De uitkomst leidde direct tot een oproep voor één herenigd Ierland.

Verdieping LEES MEER >

Column LEES MEER >

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.