Geef om katholieke journalistiek

doneer

Ad Limina LEES MEER >

Analyse

Tevreden terug uit Rome – maar wat nu, Belgische bisschoppen?

De Belgische bisschoppen voelden zich tijdens hun ad limina-bezoek aan Rome “gehoord”, ook op het controversiële punt van de ‘homozegening’. In eigen land lag er echter bijna niemand wakker van het bezoek, wat een fundamentele en vooralsnog onbeantwoorde vraag oproept: hoe verkondig je het Evangelie in een verregaand geseculariseerde en onverschillige samenleving?
Duitsland

Kritiek op de Duitse kritiek? ‘Dan houdt de broederlijkheid op’

Bisschop Gregor Maria Hanke vindt dat men in de Duitse Synodale Weg “om de onderscheiding der geesten" moet worstelen en minder moet "ageren als afgevaardigden in een parlement”.

Parochie LEES MEER >

Onderzoek LEES MEER >

Analyse

Lege kerken in Italië? Volgens een onderzoek is dit straks niet meer ondenkbaar

Nederlandse taferelen in het land van de fenomenale kerken, kathedralen en basilieken. De Italiaanse Kerk staat volgens een Italiaanse socioloog aan de rand van de afgrond. “De voelbare schok komt wanneer de oudere leeftijdscategorie het toneel gaat verlaten.”
Kerk in Nederland

‘Afbrokkelen sociale cohesie versnelde de ontkerkelijking’

In het protestantse noorden kwam de ontkerkelijking eerder, in het katholieke zuiden woedt die de laatste decennia heviger, blijkt uit cijfers van het CBS. Hoe komt dat?
Interview

Van de parochie naar het klooster: ‘Ik probeerde mij redelijk op te stellen. Maar de hiërarchie zat mij te dicht op de huid’

Verschillende Nederlandse bisdommen kennen het fenomeen: priesters die de parochie verruilen voor het klooster. Wat dreef hen in deze keuze? En wat heeft het klooster meer te bieden dan het parochiewerk? Deze week het derde en laatste deel van een korte serie.
Interview

Van de parochie naar het klooster: ‘Verdieping en gemeenschap. Daar was ik voortdurend naar op zoek’

Verschillende Nederlandse bisdommen kennen het fenomeen: priesters die de parochie verruilen voor het klooster. Wat dreef hen in deze keuze? En wat heeft het klooster meer te bieden dan het parochiewerk? Deze week het eerste deel van een serie, bestaande uit drie interviews.

Verdieping LEES MEER >

Column LEES MEER >

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.